PensjonsLAB 2018–2022

PensjonsLAB 2018–2022

PensjonsLAB ble avsluttet i juni 2022. I løpet av de fire årene prosjektet har eksistert har vi produsert 4 instituttrapporter, 4 notater og Working Papers, 5 artikler i fagfellevurderte norske tidsskrifter, en artikkel i et fagfellevurdert internasjonalt tidsskrift, og tre artikler i internasjonale antologier. I tillegg har vi utarbeidet notater til oppdragsgiver som ikke er publisert offentlig, og flere internasjonale artikler er til vurdering i det prosjektet avsluttes.

Hvordan skriver avisene om pensjon?

Hvordan skriver avisene om pensjon?

Dekningen av pensjonsstoff i norske aviser preges av at bransjeaktører med egeninteresser brukes som kilder, viser studie. 

Av: Hallvard Kvale – 03. desember 2018

Aviser er viktige kilder til kunnskap om pensjonssystemet. Men hvordan er egentlig avisenes dekning av dette feltet? Forskerne Anniken Hagelund (Universitetet i Oslo) og Anne Skevik Grødem (Institutt for samfunnsforskning) undersøker i en artikkel i tidsskriftet Journal of Aging and Social Policy pensjonsdekningen i Aftenposten, Dagens Næringsliv, Dagbladet og VG mellom 2004 og 2014. 

Blant konklusjonene er at aktører i pensjonsbransjen og privatøkonomiske rådgivere har vært helt dominerende som kilder. Og påfallende sjelden gir mediene det kanskje aller beste rådet: Om du vil ha en god pensjon, bør du jobbe så lenge du klarer.

Klikk her for å lese mer om studien hos forskning.no

 

logoer


Ansvarlige for nettsiden: Anne Skevik Grødem (ISF) og Ståle Østhus (Fafo)